zaterdag 13 september 2014

Onze band gaat verder!

Onze duurzame scholenband met Ecuador wordt ook dit schooljaar nog verder gezet. De voorbije jaren stond vooral het ArtEco project in de kijker en werkten we beiden rond dit thema. Vanaf dit schooljaar zullen we werken rond de kinderrechten. 

Het zesde leerjaar kreeg op vrijdag 12 september bezoek van het bureau voor jonge zaken 'DE AMBRASSADE'. Zij bevraagden de leerlingen over dit thema.In beiden scholen staan vanaf dit schooljaar 'sociale afspraken' in de kijker. Bij ons zijn dat To en Maatje. Bij de start van het schooljaar plaatsten we deze sleutels al even in de kijker aan de hand van toneeltjes door de leerkrachten. Zo werden de afspraken voor iedereen nog eens opgefrist.
Verder zullen we elke maand een sleutel in de kijker zetten en begonnen zijn we met de sleutel 'Ik ben beleefd'. Ook in Ecuador zullen de sociale afspraken extra in de verf worden gezet. Van zodra we hiervan foto's aankrijgen, posten we deze zeker en vast. 


Deze zomer kregen we leuke foto's toegestuurd uit Ecuador. De dochter van de directeur, Monica, stapte in het huwelijksbootje. Hieronder enkele foto's.

 Helemaal rechts: Monica, de directeur met ernaast haar man, Patricio. In de bruidsjurk hun dochter: Patty.

Helemaal links: Patricio, de man van Monica, dan Monica zelf met naast haar Patty, hun dochter. 

Verder was het ook zomervakantie in juli en augustus in Ecuador. Hieronder 2 leuke foto's van leerkrachten in hun vakantie: 
 Monica, de directeur, en haar man, Patricio
2 leerkrachten (en zussen): Teresa en Mariƫlla.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten